Mijn naam is Mariël de Vos en in mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen, puzzelen, lezen en computeren (muziek en foto's). Sinds een aantal jaren ben ik actief als amateur / semi-professioneel fotograaf. Ik hanteer de naam The All Seeing Eye, omdat je als fotograaf meer ziet en leert zien dan een ander. Helaas moest ik de fotografie in 2009 aan de kant schuiven toen ik als DTP-er mijn eigen bureau begon. Te weinig tijd.

Maar in de fotografie zit voor mij ook een stuk ontspanning en creativiteit. Dus begin 2014 besloten deze tak van sport weer op te pakken. Allereerst een nieuwe camera gekocht. Als autodidact heb ik me de fotografie eigen gemaakt door me er flink in te verdiepen. Ik heb me aangesloten bij een fotoclub, abonnementen genomen op diverse tijdschriften, boeken gelezen en video's gekeken (Youtube).

Ik grijp elke gelegenheid aan om me meer te verdiepen in de verschillende takken van de fotografie. Van portret- tot landschap en van long exposure tot high-speed. Ik heb nog niet echt een specialisme, maar wie weet wat er voortvloeit uit al die experimenten. Inmiddels is de fotografie uitgegroeid tot een hele grote hobby, meer een passie... Naast het feit dat ik graag fotografeer, vind ik het heerlijk om mijn kennis te delen en geef ik nu ook cursussen.

Momenteel ben ik als lid aangesloten bij Fotografieclub Beyond Basics en komen we regelmatig met een paar fotografie-vrienden bijeen om te praten over fotografie, creativiteit en alles wat daarbij komt kijken.

Mijn foto's zijn voor commerciële doeleinden te gebruiken, neem daarvoor even contact met mij op.

The All Seeing Eye - Het Oog van Horus

Eye_of_Horus_bwpng Het Oog van Ra is de originele naam van het Oog van Horus. Het Oog van Ra symboliseerde in de mythologie van het Oude Egypte de vrouwelijke zon (Sekhmet), terwijl Amon het mannelijke aspect van de zon symboliseerde. Het oog van Horus - het alziende oog (the all seeing eye) - is een veel gezien symbool in films en boeken over het oude Egypte.